Přeskočit na obsah

Roláda

Ingredience:

Těsto

5 vajec

5 lžic březového cukru

5 lžic mletých ořechů

Náplň

Smetana ke šlehání

Tvaroh

Vysokoprocentní čokoláda

Postup:

Ušleháme vajíčka s cukrem do husté pěny, opatrně vmícháme ořechy, vylejeme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme na 170 °C cca 20 minut (hlídáme, každá trouba je jiná).

Po upečení srolujeme i s papírem a necháme vychladnout. Já ji vždycky zakryji utěrkou, mám pocit, že jde lépe sundat z pečícího papíru.

Pomalu vyšleháme smetanu ke šlehání s tvarohem, trvá to dlouho a musí se to hlídat, ať z té smetany nemáte máslo. V průběhu šlehání si rozpustíme tabulku vysokoprocentní čokolády, kterou na konci zašleháme do krému.

Po vychladnutí korpusu ho rozmotáme, naplníme krémem a za postupného sundávání pečícího papíru zase srolujeme. Trochu krému si nechte na ozdobení. Pak už jenom vychladit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Štítky: