
Ingredience:
Těsto
5 vajec
5 lžic březového cukru
5 lžic mletých ořechů
Náplň
Smetana ke šlehání
Tvaroh
Vysokoprocentní čokoláda
Postup:
Ušleháme vajíčka s cukrem do husté pěny, opatrně vmícháme ořechy, vylejeme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme na 170 °C cca 20 minut (hlídáme, každá trouba je jiná).
Po upečení srolujeme i s papírem a necháme vychladnout. Já ji vždycky zakryji utěrkou, mám pocit, že jde lépe sundat z pečícího papíru.
Pomalu vyšleháme smetanu ke šlehání s tvarohem, trvá to dlouho a musí se to hlídat, ať z té smetany nemáte máslo. V průběhu šlehání si rozpustíme tabulku vysokoprocentní čokolády, kterou na konci zašleháme do krému.
Po vychladnutí korpusu ho rozmotáme, naplníme krémem a za postupného sundávání pečícího papíru zase srolujeme. Trochu krému si nechte na ozdobení. Pak už jenom vychladit.